‘Bij Fabriek C is andermans succes ook een beetje je eigen succes’

Cleanzy is echt zo’n product dat per toeval werd bedacht. Eigenaar Jordi van Stralen (26): “Tijdens de introductieweek van het project Jong Ondernemen hadden we een gesprek met een docent over wat je allemaal kan doen met restafvalstromen. Dat je bijvoorbeeld van kaarsvet of koffiedik zeepjes kan maken. Mijn collega en mede-eigenaar ging daarna naar het toilet, zag blokjes in urinoir en dacht: kunnen we die ook niet maken van restafval? Uiteindelijk hebben we het product binnen het project van school verder ontwikkelt en zijn wij nu binnen Fabriek C bezig om het product echt in de markt te zetten.”

Het enthousiasme voor het product kwam pas aan het eind van het project Jong Ondernemen. Jordi: “Van de totaal 16 groepen, eindigden wij bij de laatste drie. Pas toen kwam bij ons het besef dat er wel potentie in zit. Het vertrouwen kwam dus eerst bij anderen, want volgens ons was het nog niet perfect. Nu we het helemaal zelf in de hand hebben en ook iets meer tijd hebben, begint het vertrouwen bij ons ook te groeien. We worden steeds professioneler en dat komt echt door Fabriek C. Zij zijn voor ons die stok achter de deur.”

Het was voor de jonge ondernemers een bewuste keus om bij Fabriek C aan te sluiten. Jordi: “Wij wilden graag naar Fabriek C want met goede connectie kom je gewoon heel ver. Zo hebben wij via Fabriek C een chemicus benadert die nu met ons mee gaat kijken. Fabriek C is vooral heel leerzaam. Je krijgt gastsprekers over bijvoorbeeld octrooi en subsidie aanvragen. Hier sta je nog niet erg bij stil als je een startende ondernemer bent/of je weet nog niet hoe je dit pad bewandeld. En via Fabriek C kan dit wel. En ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het pitchen kreeg ik een black out. Binnen Fabriek C krijg ik de kans om het pitchen verder te oefenen waardoor ik zelf ook een persoonlijke groei doormaak. Een ander leerzaam aspect is het meekijken met andere ondernemers en het sparren. Je hoort waar anderen tegenaan lopen en ik krijg er gewoon energie van als ik andere mensen of groepen bezig zie. Ik vind het leuk om te horen waar iemand anders staat. Je hebt het gevoel dat je het niet allemaal zelf moet doen, je voelt je een geheel. En andermans succes is ook een beetje je eigen succes.”

ANDER NIEUWS

We zijn online!

Vanaf nu kunt u op deze site terecht voor nieuws, evenementen en updates rondom de activiteiten van Fabriek C. Nieuws rondom de start-ups, de prijzen

Lees verder