We kunnen het maar één keer goed doen

Johan Huiberts is twee jaar geleden begonnen met IcePad, een duurzaam koelelement dat, dankzij het unieke design, tijdens het drinken om uw blikje blijft zitten. Tijdens de minor Jong Ondernemen van Hogeschool Inholland hebben zij het product niet in de markt kunnen zetten. Dit was een teleurstelling, maar het enthousiasme voor het product was wel aangewakkerd. Samen met Fabriek C hebben Johan en zijn collega Jepp toch doorgezet en zijn ze verder gegaan met IcePad. 

Johan: “We merkten dat we niet echt een stok achter de deur hadden om verder te gaan. We hadden wel digitale meetings, maar we hadden geen vastigheid. We hadden nog contact met Nol en Annemarie van Fabriek C en zij hebben ons bij Fabriek C aangehaakt vanaf het eerste moment. Inmiddels is Fabriek C uitgegroeid tot een community met meer alumni en zijn we zelf bezig met de ontwikkeling van ons product.”

De ervaringen met Fabriek C van Johan zijn erg positief. Johan: “Als startende ondernemer loop je tegen veel, vaak specialistische vragen, aan. School is een broedplaats voor kennis en via Fabriek C kunnen we die kennis ophalen. We krijgen hier zowel technische antwoorden als antwoorden op ondernemingsgebied. We worden geholpen om verder komen. We hebben enerzijds de stok achter de deur door de fysieke samenkomsten, maar we zijn ook blij met het sparren met anderen die tegen soortgelijke dingen aanlopen. Tussendoor spreken we elkaar natuurlijk ook om de route verder uit te stippelen en de strategie uit te zetten. Maar bij Fabriek C hebben we bijeenkomsten met gastsprekers met technische kennis en op basis van bijvoorbeeld financiering. Dit is fijn, anders zijn we als start-ups allemaal zelf het wiel aan het uitvinden.”

Met IcePad gaat het ook de goede kant op. Johan: “We zitten in het laatste stadium van de technische ontwikkeling. We willen het product dit jaar technisch gereed hebben om verdere stappen naar productie te zetten en de financiering rond te krijgen. Dit is voor ons wel de moeilijkste fase. Wij willen het liefst direct de markt op, maar gelukkig zijn er mensen bij Fabriek C die ons helpen en ons een beetje te remmen. Want we kunnen de lancering natuurlijk maar één keer goed doen.”

ANDER NIEUWS

We zijn online!

Vanaf nu kunt u op deze site terecht voor nieuws, evenementen en updates rondom de activiteiten van Fabriek C. Nieuws rondom de start-ups, de prijzen

Lees verder